خطر آکریل آمید در قهوه
12 فروردین 1397 1400-12-04 14:15خطر آکریل آمید در قهوه
خطر آکریل آمید در قهوه
یک دادگاه ایالت کالیفرنیا حکم داده است فروشندگان قهوه باید به خریداران هشدار دهند که وجود یک ماده شیمیایی در قهوه میتواند سرطانزا باشد.
قاضی دادگاهی در لسآنجلس گفته است استارباکس و حدود ۹۰ قهوهفروشی دیگر در هشداردادن به خریداران درباره یک ماده احتمالا سمی که در روند برشتهکردن قهوه تولید میشود، کوتاهی کردهاند.
“شورای آموزش و پژوهش درباره مواد سمی”، یک گروه غیرانتفاعی مستقر در کالیفرنیا، از این شرکتهای فروش قهوه به دادگاه شکایت کرده بود.
استدلال این گروه در دادگاه این بود که چون آکریلآمید در قوانین کالیفرنیا یک ماده سرطانزا حساب میشود، فروش آن باید همراه با هشدار باشد.
دادگاه هم به نفع این گروه رای داد و حکم کرد که شرکتهای قهوهفروشی نباید از قانون معاف باشند.
الیهو برلی، قاضی دادگاه، در حکمش نوشته است قهوهفروشیها نتوانستهاند استدلالشان را ثابت کنند که “مصرف قهوه به نفع سلامت بشر است”.
این شرکتها فرصت دارند در این باره تجدیدنظر بخواهند و تا ۱۰ آوریل، کمتر از دو هفته دیگر، برایش وقت دارند.
طبق بیانیه اتحادیه ملی قهوه آمریکا، این صنایع قصد دارند درباره این حکم از دادگاه فرجام بخواهند.
آکریلآمید چهقدر خطرناک است؟
حق نشر عکسGETTY IMAGESImage captionآکریلآمید در مواد غذایی دیگری مانند نان برشته، چیپس، تهدیگ و سوسیس برشته هم وجود دارد.
آکریلآمید وقتی تولید میشود که مواد غذایی نشاستهدار برای مدتی طولانی در دمای بالا برشته میشوند، کبابی میشوند یا سرخ میشوند.
پژوهشها بر حیوانات نشان داده که این ماده شیمیایی در اندازه زیاد، از عوامل تولید غده در بدن است. این یعنی به طور بالقوه میتواند عامل ایجاد سرطان در بشر هم باشد.
کارشناسان سلامت غذایی در بریتانیا و اروپا میگویند این ماده، مایه نگرانیهای جزئی است.
در بیانیه اتحادیه ملی قهوه آمده است: “برچسبهای هشدار درباره سرطان روی قهوه میتواند گمراهکننده باشد. راهنمای تغذیه خود دولت آمریکا میگوید که قهوه میتواند بخشی از سبکزندگی سالم باشد.”
در این شکایت که سال ۲۰۱۰ ثبت شده، از دادگاه خواسته شده است برای تکتک افرادی که از سال ۲۰۰۲ در کالیفرنیا در معرض آکریلآمید قرار گرفتهاند، جریمهای تا سقف ۲۵۰۰ دلار از شرکتهای قهوهفروشی گرفته شود.
دادگاه در مرحله بعدیاش درباره این جریمهها تصمیم میگیرد ولی گزارش شده است که برخی شرکتهای قهوهفروشی پذیرفتهاند در همین مرحله مصالحه کنند و برچسبهای هشدار درباره این ماده شیمیایی را نصب کنند.
اخیرا در سال ۲۰۱۶ سازمان بهداشت جهانی، از مجموعه سازمان ملل متحد، قهوه را از فهرست مواد احتمالا سرطانزا کنار گذاشت.
سال گذشته هم پژوهش بر حدود نیم میلیون نفر از کشورهای اروپایی به این نتیجه رسید که نوشیدن سه فنجان قهوه در روز، میتواند برای سلامتی مفید باشد.
ولی کارشناسانی که به نتیجه این تحقیقات با تردید مینگرند، میگویند غیرممکن است که بتوان با اطمینان گفت قهوه در حفاظت از سلامت بدن نقشی دارد.
منبع:
www.gizmodo.com
نظر (2)
فریده مجریان
سلام .روش های اندازه گیری اکریل آمید قهوه رو میخواستم
حسین میرمحمدی
سلام.. روشهای آزمایشگاهی محاسبه آکریل آمید در تخصص بنده نیست ولی یکی از بهترین مقاله هایی که میتونم پیشنهاد بدم لینک زیر هست
https://www.researchgate.net/publication/299447519_Akrilamid
امیدوارم مفید باشه.